Kultur i Landskrona

Tips till äldre bloggare

Att blogga som senior är perfekt om du har mycket tid och vill ägna dig åt något som är kreativt. Dessutom kan du bygga upp en blogg och tjäna pengar på den. Att få extra pengar i plånboken är oftast välkommet för seniorer som slutat att arbeta. För att dina pengar ska räcka längre är ett tips att kolla in pensionärsrabatter som finns tillgängliga för seniorer över 55 år. Det finns mängder med bra pensionärsrabatter. Att använda pensionärsrabatter är smart att göra när du ändå ska köpa exempelvis apoteksvaror eller nya kläder. Vart smart med dina pengar även om du kan få en extra inkomst från din blogg.

Rubriken är viktig

Om du har startat upp en blogg och kommit igång finns det bra tips som du kan använda dig av för att få fler läsare. En läsare märker oftast ganska direkt om blogginläggen är skrivna med en tanke bakom. För att du ska få läsare och för att de ska bli dig trogen är det viktigt att du har ett intressant innehåll som presenteras på ett attraktivt sätt. När du började blogga bestämde du din nisch och vilket område som du ska förhålla dig till. När du sedan ska skriva olika inlägg väljer du ämnen som faller inom ramen för nischen. Bestäm dig för att skriva om en sak i varje inlägg. Då är det enklare att fokusera och skriva en bra text. Rubriken är viktig i ett inlägg. Fundera igenom titeln ordentligt. Rubriken ska sammanfatta hela inlägget. Den ska samtidigt göra läsaren nyfiken på vad som står i texten.

Gör texten lättläst

Nästa steg är att strukturera upp texten. Det första stycket är det allra viktigaste i hela texten. Det är den delen som ska locka läsaren att fortsätta att läsa. Att avsluta ett inlägg med en bra poäng eller något annat som skapar en känsla hos läsaren är bra för då kommer inlägget att kommas ihåg. Korta stycken som gör texten lättläst är bra. Använd underrubriker i texten som beskriver vad stycket handlar om. Att göra inläggen lättlästa är även bra utifrån ett SEO-perspektiv. Att lägga till någon bild till inlägget är väldigt bra. Det ger texten mer liv och kan tillföra eller belysa något i inlägget.

Korrekturläs alltid texten

Innan du publicerar ett inlägg är det bra att korrekturläsa det och kolla att det inte finns några stavfel i texten. När inlägget är publicerat är det bra att försöka få spridning på det. Det kan du göra genom att använda olika sociala medier. Om en läsare kommenterar inlägget är det viktigt att du svarar läsaren, då kommer denne att känna sig sedd. Interaktion bygger även en viss form av relation till läsarna.

bard