Kultur i Landskrona

Saker att göra i tider av Corona

I dessa exceptionella och svåra tider är det många saker som förändrats. Det är en unik situation som gjort att alltifrån festivaler till flygresor ställts in. Till och med sammankomster på över 50 personer är förbjudna och därmed har lokala kulturarrangemang i Landskrona ställts in. Det är därför svårt att hitta på aktiviteter och ett lämpligt läge att fokusera på andra typer av aktiviteter. I min lista här har jag tänkt ut aktiviteter som kan göras under dessa unika tider.

Saker att göra i Coronatider

1. För familjer är det ett tillfälle att dela med sig av positiva saker som en familj. Berätta om vad ni uppskattar hos varandra.

2. Ta tillfället att köpa byggvaror på Byggmax för att renovera ditt hus, förslagsvis taket eftersom det i skrivande stund är sommar. Det finns alltid saker att förbättra eller bygga om i huset och nu är ett bra tillfälle.

3. Du kan upptäcka speciella platser genom filmer och böcker. Upptäck Italiens huvudstad Rom i Woody Allens film “To Rome With Love” (2012).

4. “Slumdog Millionaire” (2009) vann åtta Oscars och gör att du kan se en otrolig sida av indisk kultur. Den filmades i städerna Agra och Bombay.

5. Ännu en film där rika kulturer upptäcks är “Eat Pray Love” (2010). I denna film personifierar Julia Roberts en kvinna som avbryter allt för att resa genom Italien, Indien och Indonesien.

bard