Kultur i Landskrona

Blogga om livet på landet

Det är många som flyttar ut på landet för att få leva ett mer stressfritt liv nära naturen. Det är också många som bor på landet som gärna skulle vilja kunna tjäna pengar hemifrån. Här kommer tipsen på hur du kan blogga om livet på landet och samtidigt få en extra inkomst.

Bo på landet

För många människor finns det ett skimmer över att få bo på landet: naturen, kunna leva ett mer rofyllt liv, få äga ett vackert hus och kanske rent av kunna få en inkomst på gården. Det är många egenföretagare som bor på landet. Ett hus på landet har ofta fler och större rum än en bostad i stan, plus en terrass och en stor trädgård. Det har också blivit lite trendigt att flytta ut på landet. Nu går det faktiskt fler flyttlass från Stockholm, än till huvudstaden.

Att bo på landet innebär att leva ett mycket praktiskt liv: gräsmattan ska klippas, huset ska underhållas, hundar ska rastas och båten behöver målas om. Det finns också många äldre hus på landet, som kräver ett konstant arbete. Många har också en stor trädgård, växthus och flera djur. Det gör att det alltid finns något att blogga om. Att leva på landet innebär också att leva nära naturens element, årstidernas växlingarna märks mer och man påverkas mer av snö, regn, is och barmark. Det är också vanligt att behöva ha två bilar, särskilt för en familj eller ett par. Om du letar efter kompletta hjul till bilen, så erbjuder Hjuldepån kompletta begagnade däck till riktigt bra pris, självklart med tillhörande fälg.

Bloggar

Livet på landet är alltså ett perfekt bloggämne. Det är också en sådan nisch som kan ge dig en inkomst – såtillvida att du bloggar om det på rätt sätt. Du kan inte blogga om dig själv och din familjs liv, eller era tankar kring att bo på landet, som en digital dagbok – det är en förlegad bloggform som inte fungerar längre. Däremot kan du blogga om vissa aspekter av livet på landet, som att odla, bygga, ha fåravel, hästar, kor eller att leva så fossilfritt som möjligt.

För att lyckas med din blogg så måste du skriva artiklar som är av värde för dina läsare. Förr i tiden, i den gamla bloggvärlden, så kunde folk skriva om sina tankar och få läsare, men det är sådant som görs på sociala medier idag. Idag går folk ut på bloggar för att leta efter kunskap, som om hur man bygger ett växthus med gamla fönster eller hur man dränerar kring sommarstugan. Praktiska frågor som kräver praktiska svar. Om du frågar dig vilken kunskap du har och på vilket sätt den kunskapen kan vara till hjälp för andra, så kan du skriva informativa bloggartiklar som besökarna kommer att återkomma till.

bard