Kultur i Landskrona

En blogg om Skåne

Det bloggas extremt mycket om skönhet, mode och mat men kanske lite mindre om små orter i Sverige och vad som finns att göra där. Istället är de flesta stadsbloggarna koncentrerade runt storstäderna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Men hur vore det om vi uppmärksammade hela vårt avlånga land och inte lät någon stad hamna i skymundan?

Börja i Skåne

Skåne är ett av de vackraste svenska landskapen, både när det kommer till natur, flora, fauna, arkitektur och söta städer. Till Skåne kommer årligen mängder av turister, både från Sverige, Danmark och andra länder för att göra roadtrips eller hyra ett sommarhus vid havet. Städer som Kivik och områden som Österlen har fått sin alldeles speciella plats på kartorna genom den skönhet de förser oss med. Men Skåne är även intressant tack vare de många städer som finns. Helsingborg med sin närhet till Danmark, Lund med sitt universitet och sina studenter som ger liv, och inte minst Landskrona som ligger vackert inbäddad mellan Malmö och det lite mindre Helsingborg. Landskrona har ett vackert museum, ett citadell och en rad uteställen för ett rikt nattliv.

Vad kan du blogga om?

Varför inte blogga om din nästkommande sommarsemester när du besöker hela Skånes landskap och vägar, och skriv om hur du upplever varje ort. Skriv om de platser du besöker, de restauranger du äter på eller de pubar du spenderar kvällen i. Dina ord kan ge ökat intresse för andra personer som ännu inte besökt platserna. Det blir som en liten reseguide. Se till att bidra med rikligt med bilder för att effekten och trafiken till bloggen ska bli ännu större.

Det går även att skriva inlägg om något helt annorlunda när du är på plats i Skåne. Många företag skickar sina anställda eller chefer på olika konferenser eller låter dem ta en Ledarskapsutbildning i syfte att bli en bättre ledare eller ansvarig. Om du är en av dessa – beskriv hur utbildningen gick till, vad du har fått lära dig samt hur den ort du var på även berikade dig än mer.

Varva kultur och vardagsliv

När du vill sätta en ort eller ett landskap på kartan men ändå locka en större publik, kan det vara bra att varva sina inlägg med det typiska för trakten samtidigt som du bloggar om vanliga ämnen, som mode, inredning, livet i stort eller olika evenemang som tar plats. Skåne är till exempel känt för sina vandringsleder – ge dig ut med packningen på ryggen och ge tips på vilka stigar som är de allra bästa. Växla med andra inlägg som går hand i hand med din vardag, såsom jobbet, en utbildning du nyss gick, en operation du gjorde eller en mässa du besökte.

bard