Kultur i Landskrona

Förbered din ensamtid med kultur

Många kan känna tomhet några dagar in på semestern, eller i andra situationer då man får vara hemma mycket. Som med mycket annat kan det därför vara bra att planera! Se till att du har något att göra när du råkar – eller väljer att – vara ensam. Oavsett om allt för tillfället flyter på, eller om samhället är i kaos är det bra att vara förberedd. Kanske självklara, men ändå viktiga, aspekter att ta hänsyn till berör oftast ekonomi och relationer.

Det är så klart inget fel med det. Att regelbundet spara pengar är inte bara en trygghet inför en oviss framtid, utan också ett sätt att hålla stress och oro nere. På samma sätt är det viktigt att upprätthålla kontakten med vänner och släkt du bryr dig om och uppskattar.

Vad som inte lika ofta uppmärksammas är att hålla kreativiteten och kulturen vid liv. Att ha något projekt eller en hobby vilande för perioder då du av en eller annan anledning har mer fritid än normalt, kan hjälpa till att hålla dig sysselsatt. Det kan vara att läsa den nya deckarserien du länge haft i bokhyllan men aldrig tagit tag i. Det kan vara att se sista säsongen av din favoritserie. Eller att skapa konst – kanske skriva själv, måla, brodera, börja med scrapbooking, studera schack. Ja, när det kommer till att hålla hjärnan aktiv finns det egentligen inga dåliga val. Planera och ta vara på din tid!

bard